Sunday, March 05, 2006

vanhassa vara parempi

Pikkuisten chilien kasvua odotellessa on hyvä fiilistellä edellisvuotisten chilien parissa, joita onkin yhteensä 7 kappaletta. Suurin osa puskista on keskittynyt lehtien kasvattamiseen, mutta kaksi urakoi jopa satoa kuten kuvasta näkyy:
Ulkonäöltään kyseiset kaksi tapausta ovatkin sitten varsinaisia räähkiä, joiden luulin jo kuolevan talven mittaan lehtien varistessa. Mutta hengissä ovat edelleen ja satoa pukkaavat molemmat vaikka olosuhteet ovat mitä ovat. Kuvassa näkyvä pötikkä muuttunee ajanmyötä keltaiseksi - laitan sitten lisää kuvia.

Osa uusista taimista muutti tänään olohuoneeseen sillä makuuhuoneen työpöydälle on tähdellisempääkin käyttöä (yrittää tehdä hommia). Toivottavasti eivät järkyty muutoksesta.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Onpas teillä jotenkin aistillinen blogi täällä. Ilo seurata chilienne kasvamista. :)

1:52 PM  
Blogger Kuuntytär said...

:-) Minustakin on kiva seurata niiden kasvua, ja ihan livenä. Joka aamu ensimmäisenä pakko käydä katsomassa pikkuisten vointi. Joku jossain sanoikin, että chilien kasvattelu on sellaista epätekemistä (sellaista zen-juttua) ja uskon kyllä sen.

10:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tuleepa ihan mieleen ne ajat, kun vielä asuin Tampereella, jossa minulla oli parveke. Siellä tuli aina väliin kasvateltua parvekkeelle erinäisiä kukkia siemenistä asti. Jännittävää touhua, kun odottaa, että koska mullasta nousee se "voittaja". ;)

3:49 AM  
Blogger Kuuntytär said...

:-) Ei kai se parveketta välttämättä vaadi. Multaan vain siemeniä ja ikkunanlaudalle odottamaan. Esim. hedelmiä (sitruunaa, appelsiinia, avokadoa) tai yrttejä (oregano, basilika, persilja). Jotenkin paljon viehättävämpiä tuollaiset itse siemenestä kasvatetut (ja ehkä hyödyllisetkin) kasvit kuin kaupan valmiit puskat.

8:55 AM  

Post a Comment

<< Home