Thursday, March 22, 2007

Voihan nenä

Oli tarkoitus laittaa ainakin oreganoa ja basilikaa kasvamaan, muttamutta..
Lueskellessani tenttiin, kiinnitin yhtäkkiä huomion pöydällä hipsutteleviin pieniin öttiäisiin. Ensin säikähdin, että ne ovat minusta tulleet :-/ mutta asiaa tarkemmin tutkittuani, huomasin syylliseksi läheisen sitruspuun. Vihannespunkit ovat vallanneet puutarhani. Täytyy siis tarkkailla tilannetta hieman, ennen kuin uskaltautuu uusia kasveja laittamaan.

En tiedä, miten herkkiä oregano ja basilika ovat vihannespunkeille, mutta syötävissä kasveissa ei kuitenkaan tarvisi olla yhden yhtä ötökkää. Muistuu mieleen lähes lähes kymmenen vuoden takainen yritykseni kasvattaa maissia. Ihan hyviä pökylöitähän sieltä tuli, mutta ei niitä oikein kärsinyt suuhunsa pistää, kun kirvat olivat vallanneet koko kasvin. Argh!

Pitää katsoa, miten nuo kasvit nyt tuosta invaasiosta toipuu. Mutten taitaa sitruspuut kohdata tiensä pään. Murmeli varmaan riemastuu!

3 Comments:

Blogger Hallatar said...

Hei!
minkälainen lämpötila chilien kasvatuksessa tulisi olla?
Varoitellaan kylmistä öistä ja miun chilit ovat parvekkeella...

6:02 AM  
Blogger Kuuntytär said...

Itse nostin eilen illalla chilit parvekkeelta sisälle. Täällä on ollut yöllä jopa alle +5 asteen, mutta näyttivät vielä hengissä olevan nuo minun chilini. Muutamassa puskassa oli kyllä pari lehteä ilmeisesti paleltunut. Kannattaa varmaan sinunkin pikkuhiljaa alkaa nostella niitä sisään, ainakin yöksi.

Optimaalinen lämpötila chilien kasvatukselle on jossain 23-24 asteen tienoilla.

Minulla on ollut vain osa chileistä ulkona, ja osa on ollut koko kesän sisällä.

11:51 PM  
Blogger Hallatar said...

Kiitos. =)
Niin arvelinkin ja jo viime viikolla nostelin sisälle sen osan purkeista, joka sisäle mahtuu.
Pari jäi ulos ja selvästi kylmyys oli jo eilen niihin iskenyt...

10:31 PM  

Post a Comment

<< Home